Hercertificeren IPMA-D

Het IPMA-D-certificaat is 5 jaar geldig. Daarna kunt u uw certificaat met 5 jaar verlengen. Hercertificeren is heel eenvoudig. U toont aan dat u sinds uw certificering uw ervaring op peil heeft gehouden. Opnieuw examen afleggen is niet nodig.

 

Ervaring

Bent u in de afgelopen 5 jaar werkzaam geweest als projectmanager? Dan is dit het moment om u in te schrijven voor hercertificering. Om in aanmerking te komen voor IPMA-D-hercertificering dient u aan te tonen dat u in de laatste 5 jaar (sinds uw certificering) minimaal 270 uur heeft deelgenomen aan activiteiten waarmee u uw projectmanagementvaardigheden op peil heeft gehouden. Dit vult u in in het Hercertificeringsdocument. De projectgerelateerde activiteiten vallen uiteen in drie groepen:

a. Het volgen, bijwonen of geven van opleidingen, trainingen, seminars of cursussen. Het spreken op congressen, schrijven van artikelen of boeken, adviseren van projectmanagers en/of organisaties, intervisiegroepen, uitvoeren van assessments op projecten,  begeleiden of beoordelen van projectmanagers, het volgen van activiteiten via IPMA connect (opent in nieuw tabblad). Dit is het platform van IPMA-NL met diverse interessante bijeenkomsten over het vakgebied. Alle activiteit dient een directe relatie met projectmanagement te hebben. Neem bij twijfel contact op met: info@ipmacertificeren.nl
b. Het werken in en/of leiden van projecten. Elke unieke maand dat u projectervaring heeft opgedaan telt als 5 uur, met een maximum van 90 uur (18 maanden).
c. Lidmaatschap IPMA-NL of buitenlandse IPMA-zusterorganisatie. Het gaat hierbij om het betaalde lidmaatschap van de vereniging IPMA-NL. Het lidmaatschap van IPMA-NL (of een IPMA-zusterorganisatie) telt als 18 uur per heel jaar dat u lid was (of naar evenredigheid bij een deel van een jaar), met een maximum van 90 uur. Wij gaan er namelijk vanuit dat u periodiek lezingen, congressen e.d. bijwoont.

 

Rekenvoorbeeld: U heeft afgelopen 5 jaar in 3 projecten gewerkt van in totaal 25 maanden. Deze projecten tellen voor maximaal 18 maanden / 90 uur mee. U bent geen IPMA-NL lid. U dient dus nog 270-90= 180 uur ervaring op te geven aan opleidingen, trainingen, begeleiden van projectmanagers etc. (onderdeel a).

 

Hoe gaat hercertificeren in z’n werk

Hercertificeren is heel eenvoudig. U hoeft niet opnieuw examen te doen maar slechts aan te tonen dat u uw vaardigheden op peil heeft gehouden.
Hercertificeren gaat in enkele simpele stappen:

  1. Meldt u aan via de aanmeldpagina en maakt een account aan. Als u al een account heeft dan kunt u direct inloggen, controleer wel even in uw profiel of uw persoonlijke- en facturatiegegevens nog actueel zijn.
  2. Schrijf u in voor IPMA level D hercertificering.
  3. Vul het Hercertificeringsdocument IPMA D in met behulp van de Toelichting, upload het op de portal en nodig uw referenten uit. In het document geeft u uw opleiding, werkervaring en uw projectgerelateerde activiteiten op waarmee u aantoont uw vaardigheden op peil te hebben gehouden.

Na inleveren controleren wij uw document. Vervolgens vindt er een eindbeoordeling plaats door een van onze assessoren. Bij een positieve uitslag ontvangt u een nieuw certificaat en wordt u opnieuw opgenomen in het internationale register.

 

Kosten

De kosten voor hercertificering IPMA-D bedragen € 155,- exclusief BTW.

 

 

Nieuw: IPMA Agile Leadership

Heeft u afgelopen jaren gewerkt in een agile-omgeving? Dan is Agile Leadership wellicht voor u interessant. IPMA Agile Leadership is een nieuwe certificering voor de agile professional die in staat is om in een nieuwe context succesvol vorm te geven aan veranderingen. Het traject bestaat uit een theorie-examen en een assessment. Iets voor u? Lees er alles over op de pagina: Agile Leadership.