Hercertificeren IPMA-D

Het IPMA-D-certificaat is 5 jaar geldig. Daarna kunt u uw certificaat met 5 jaar verlengen. Hercertificeren is heel eenvoudig. U toont aan dat u sinds uw certificering uw ervaring op peil heeft gehouden. Opnieuw examen afleggen is niet nodig.

 

Ervaring

Bent u in de afgelopen 5 jaar werkzaam geweest als projectmanager? Dan is dit het moment om u in te schrijven voor hercertificering. Om in aanmerking te komen voor IPMA-D-hercertificering dient u aan te tonen dat u in de laatste 5 jaar (sinds uw certificering) minimaal 270 uur heeft deelgenomen aan activiteiten waarmee u uw projectmanagementvaardigheden op peil heeft gehouden. Deze projectgerelateerde activiteiten vallen uiteen in drie groepen:

a. Het volgen, bijwonen of geven van opleidingen, trainingen, seminars of cursussen. Het spreken op congressen, schrijven van artikelen of boeken, adviseren van projectmanagers en/of organisaties, uitvoeren van assessments op projecten of het begeleiden of beoordelen van projectmanagers.
b. Het werken in en/of leiden van projecten. Elke unieke maand dat u projectervaring heeft opgedaan telt als 5 uur, met een maximum van 90 uur.
c. Lidmaatschap IPMA-NL of IPMA-zusterorganisatie. Het lidmaatschap van IPMA-NL (of een IPMA-zusterorganisatie) telt als 18 uur per heel jaar dat u lid was (of naar evenredigheid bij een deel van een jaar), met een maximum van 90 uur. Wij gaan er namelijk vanuit dat u periodiek lezingen, congressen e.d. bijwoont.

 

2 simpele stappen

Hercertificeren is heel eenvoudig. U hoeft niet opnieuw examen te doen maar slechts aan te tonen dat u uw vaardigheden op peil heeft gehouden.
Hercertificeren gaat in 2 simpele stappen:

1. U meldt zich aan via de aanmeldpagina. Vervolgens maakt u een account aan en schrijft u zich in voor Hercertificering IPMA-D.
2. Inleveren van het Hercertificeringsdocument IPMA-D (DOCX). In het document geeft u uw opleiding, werkervaring en uw projectgerelateerde activiteiten op waarmee u aantoont uw vaardigheden op peil te hebben gehouden. Meer info vindt u in de Toelichting hercertificering IPMA D. Via uw account nodigt u gelijk uw referenten (manager en opdrachtgever) uit voor een referentenonderzoek. Dit betreffen 8 korte vragen per mail en is maximaal 10 minuten werk.

Na inleveren controleren wij uw document. Vervolgens vindt er een eindbeoordeling plaats door een van onze assessoren. Bij een positieve uitslag ontvangt u een nieuw certificaat en wordt u opnieuw opgenomen in het internationale register.

 

Kosten

De kosten voor hercertificering IPMA-D bedragen € 150,- exclusief BTW.

 

 

Nieuw: IPMA Agile Leadership

Heeft u afgelopen jaren gewerkt in een agile-omgeving? Dan is Agile Leadership wellicht voor u interessant. IPMA Agile Leadership is een nieuwe certificering voor de agile professional die in staat is om in een nieuwe context succesvol vorm te geven aan veranderingen. Het traject bestaat uit een theorie-examen en een assessment. Iets voor u? Lees er alles over op de pagina: Agile Leadership.