Digitaal certificaat

Na uw examen hoeft u niet te wachten op de post. U ontvangt uw certificaat digitaal bij de uitslag van uw examen of assessment. Direct, snel en eenvoudig. Zo heeft u sneller de uitslag en sparen we het milieu.

 

Voordelen digitaal certificaat

Digitale certificaten hebben diverse voordelen. Naast snelheid en duurzaamheid behoren veelgehoorde klachten zoals late bezorging en verkreukelde certificaten tot het verleden.

Een overzicht van de voordelen:

  • Door resultaten en certificaten digitaal te versturen ontvangt u sneller de uitslag.
  • Iedereen tegelijk uitslag. Post wordt niet gelijktijdig bezorgd en u bent niet altijd thuis. U wilt natuurlijk niet dat uw collega het cijfer al weet terwijl u nog in spanning zit. Door digitaal te versturen ontvangt iedereen gelijktijdig de uitslag.
  • Direct inzicht in uw resultaat. Overal. Mensen zijn steeds meer onderweg. Juist projectmanagers zijn vaak op reis en vonden hun certificaat soms pas dagen later in de brievenbus.
  • Beter voor het milieu. Door certificaten digitaal te versturen sparen we papier, inkt en transport. Zo redden we bomen en verminderen we CO2. Dit is in lijn met IPMA’s visie ‘Betere projecten voor een betere wereld.’
  • Geen verkreukelde certificaten meer. Helaas gaat de post niet altijd zorgvuldig om met waardevolle documenten. Regelmatig ontvingen we klachten van kandidaten die een gekreukt certificaat in hun brievenbus aantroffen. Een teleurstelling na zo’n prestatie. Door certificaten digitaal te versturen weten we zeker dat ze in perfecte kwaliteit ontvangen worden.
  • Altijd beschikbaar. Digitale certificaten zijn altijd en overal te raadplegen. Of u nu een potentiële opdrachtgever wilt imponeren of uw collega.
  • Makkelijk te bewaren. Een digitaal certificaat raakt niet zoek in archieven en gaat niet verloren bij brand of verhuizing. Ook is een back up makkelijk geregeld. Zet simpelweg uw certificaat in de cloud zodat u altijd beschikt over een kopie.
  • IPMA-register. Iedereen die een IPMA-certificaat behaald nemen we (na toestemming) op in het Internationale IPMA-register. Hierin is uw certificering altijd en overal inzichtelijk. De database van IPMA International is afgelopen tijd sterk verbeterd. Gecertificeerden zijn makkelijker vindbaar en worden sneller toegevoegd.

 

Hoe werkt het?

Na uw examen ontvangt u een e-mail met de uitslag. Bij een positief resultaat wordt het digitale certificaat bijgevoegd. Het certificaat is in .pdf formaat en is te openen met bijvoorbeeld Acrobat Reader. Bewaar het certificaat op een veilige plek, bijvoorbeeld in de cloud. Het certificaat ziet er zo uit:

voorbeeld certificaat