IPMA A-project

Met het IPMA A-certificaat laat u zien dat u een zeer ervaren projectmanager bent en verschillende complexe projecten hebt geleid. Als u minstens vijf jaar ervaring heeft als manager van complexe projecten, kies dan voor het IPMA A-traject. Op deze manier kunt u bewijzen tot de groep meest ervaren projectmanagers ter wereld te behoren.

 

Toelatingseisen

In de laatste 12 jaar minimaal 60 maanden ervaring als projectmanager, waarvan minimaal 36 maanden op IPMA A-niveau (complexiteitsscore ≥ 32). De rest mag op IPMA B-niveau (complexiteitsscore ≥ 25). In totaal moet u minimaal 4.400 uur als projectmanager aan projecten hebben besteed, waarvan minimaal 2.500 uur aan projecten op IPMA A-niveau. Bekijk volledige toelatingseisen.

 

Fasen van het traject

Het IPMA A-traject is opgedeeld verschillende fasen. Na een intakegesprek levert u het ErvaringsdocumentManagementsamenvatting en Zelfassessment (Word-documenten) in en beoordelen wij uw werk. Vervolgens schrijft u een Projectrapport (Word-document). Tevens verzamelen wij feedback over uw functioneren. Afsluitend vindt er een interview plaats met twee assessoren. Bekijk volledige traject

 

Certificaat en register

Na het afronden van het assessment bepalen de assessoren of zij u voordragen voor certificering. Indien u geslaagd bent, ontvang u ongeveer één maand daarna het certificaat op het door u opgegeven adres. Met het IPMA-A-certificaat bent u gerechtigd de titel ‘Certified Projects Director’ te voeren. Het IPMA-A-certificaat is vijf jaar geldig. U dient zich binnen vijf jaar te hercertificeren om de titel te behouden. Meer informatie over hercertificering.

De gegevens van de kandidaten die het certificaat behaald hebben worden naar IPMA International gestuurd. Na afloop van elk kwartaal worden de geslaagde deelnemers opgenomen in het internationale register.

 

Documentatie

 

Overige informatie en documentatie

Ga naar Certificeren voor aanmelden, tarieven en deadlines.

Wij bieden geen begeleiding aan. Begeleiden en examineren gebeurt gescheiden om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid volledig te garanderen. Brancheorganisatie IPMA Nederland biedt een overzicht van opleiders met het IPMA-keurmerk.

De kosten voor IPMA-A zijn € 3.000 exclusief BTW. Meer informatie is te vinden op de pagina tarieven.