IPMA C-assessment

IPMA C-assessment is het praktijkdeel van de IPMA level C-certificering. Aan de hand van documentatie toont u uw ervaring aan die wordt getoetst in het afsluitende interview met twee assessoren. Na succesvol doorlopen van het traject bent u officieel IPMA Certified Project Manager.

 

“Ik heb het hele proces ervaren als een waardevolle beproeving, en om ook een bevestiging van mijn competenties te krijgen. Het hele proces van theorie, rapporten schrijven en assessment heeft me op allerlei vlakken uitgedaagd naar mij zelf en mijn werk te kijken.”

 

Toelatingseisen

Om aan C-assessment deel te nemen heeft u een geldig C-theoriecertificaat nodig. Het C-assessment traject moet binnen 18 maanden na behalen van C-theorie zijn afgerond. Voor kandidaten die een C-theoriecertificaat hebben met een geldigheid van 2 jaar geldt dit niet en is de geldigheid zoals vermeld op het certificaat leidend. Gemiddeld doen kandidaten zo’n drie maanden over het traject. Dit is ondermeer afhankelijk van de beschikbaarheid van interviewplekken. Wij raden daarom aan op tijd te beginnen.

Verder dient u in de laatste 6 jaar minimaal 36 niet-overlappende maanden als projectmanager of deelprojectmanager van projecten op IPMA C-niveau Bekijk volledige toelatingseisen.

 

Fasen van het traject

IPMA C-assessment bestaat uit enkele fasen. Zo levert u het Ervaringsdocument, Managementsamenvatting en Zelfassessment in en verzamelen wij feedback over uw functioneren. Afsluitend vindt er een interview plaats met twee assessoren. Bekijk volledig traject.

 

Certificaat en register

Na het afronden van het interview bepalen de assessoren of zij u voordragen voor certificering. Bij een positief resultaat ontvangt u het certificaat binnen een week per mail. Met het IPMA C-certificaat bent u gerechtigd de titel ‘Certified Project Manager’ te voeren. Het IPMA C-certificaat is vijf jaar geldig. Daarna kunt u in twee simpele stappen uw certificering verlengen.

Geslaagde kandidaten worden opgenomen in het Internationale IPMA-register. Zo bent u zichtbaar voor potentiële opdrachtgevers. Wij updaten het register maandelijks.

 

Overige informatie en documentatie

De kosten voor C-assessment zijn € 1.400 exclusief BTW. Meer informatie is te vinden op de pagina tarieven.