Waarde IPMA Certificering

Ervaring Kandidaat Airbus Defense and Space Netherlands - IPMA C

"Ik kan in het dagelijks werk beter kiezen wat de situatie nodig heeft"

Elke maand zetten wij een IPMA-examenkandidaat in de spotlight, omdat hij of zij een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ditmaal is het Arjan Greven die op 14 juli 2021 zijn IPMA C behaalde.

Kandidaat: Arjan Greven

Certificaat: IPMA C


Wie ben je?
Hallo! Ik ben Arjan Greven en werkzaam als projectmanager bij Airbus Defence and Space Netherlands.

Waarom ben je IPMA C gaan doen?
Ik wilde mijn project management tools verbreden en verdiepen door een erkend traject te volgen. IPMA-C is de project management standaard bij mijn werkgever, waardoor de keuze vrij makkelijk was gemaakt. Tijdens het traject bleek waarom: door veel aspecten van het projectmanagement aan te stippen en ook verschillende vormen naast elkaar te zetten kan ik in het dagelijks werk beter kiezen wat de situatie nodig heeft.

Hoe heb jij je voorbereid op het IPMA C examen?
In eerste instantie heb ik een 4-daagse cursus gevolgd via Global Project Performance. Hier kwamen verschillende IPMA niveaus bij elkaar om de stof te leren en opdrachten uit te voeren in groepsvorm. Daarna was het een kwestie van studeren van het boek, de cursusstof en oefenexamens te maken.

Wat was je grootste uitdaging tijdens het IPMA C traject?
De grootste uitdagen voor mij was het studeren van alle verschillende modellen. Het uitvoeren van de modellen gaat snel goed, maar de naamgeving en exacte vorm bleek toch best lastig.

Heb je tips voor toekomstige kandidaten?
De cursus heeft mij zeker geholpen voor de begripvorming van alle competenties en bijbehorende theorie; dit kan ik iedereen aanraden. Zorg dat je aansluitend voldoende tijd reserveert om de theorie goed tot je te nemen. IPMA geeft richtlijnen voor de benodigde tijd; deze tijd is ook echt nodig om all theorie voldoende te kunnen bestuderen!