Ervaring IPMA C

IPMA C - Certificaat

Met een IPMA level C certificering laat je zien over zowel een goede theoretische kennis van projectmanagement te beschikken, als de capaciteit te hebben de projectmanager van complexe projecten te kunnen ondersteunen. Het IPMA-C-traject laat je op een professionele manier naar projecten kijken, met als doel jouw projectmanagement naar een hoger niveau te tillen.

FASES IPMA C

Fase 0: Voorbereiding Theorie examen

Het examen duurt drie uur en bestaat uit korte casussen en open vragen. Bereid je optimaal voor op het examen met de oefenopgaven hieronder.

Wij bieden geen opleidingen aan. Opleiden en examineren gebeurt gescheiden om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid volledig te garanderen. Brancheorganisatie IPMA Nederland biedt een overzicht van opleiders met het IPMA-keurmerk. Bekijk ook de slagingspercentages per opleider en tevredenheid

Bij het examen ontvang je rekenregels zodat je niet alle formules uit je hoofd hoeft te leren. Bij de digitale examens staan deze bij de betreffende vraag. In de Eindtermen ICB4 staat welke stof je moet weten voor het examen.

Examengids

Liever een handzaam boekje waarin de competenties, eindtermen,
leerdoelen en leerstof op een heldere wijze aan elkaar zijn gekoppeld en uitgelegd? Bestel dan de Examengids ICB4 of download gratis H 1&2.

  H1&2 Examengids

Fase 1: Theorie examen

Het IPMA C-theorie certificaat is het eerste deel van het IPMA level C traject. In dit deel vergaar je brede theoretische kennis op alle gebieden van projectmanagement. Na behalen van het examen ontvang je het deelcertificaat IPMA C-theorie en kunt je starten met het C-assessment. 

Toelatingseisen
Geen, maar let op: bij IPMA C-assessment gelden er wel toelatingseisen!

Duur examen
3 uur

Inhoud examen
Korte casussen en open vragen

Geldigheid certificaat
18 maanden

Kosten
Bekijk de tarieven

Wanneer
Bekijk de examenkalender

Annuleren en/of omboeken
Klik hier voor de voorwaarden

 

Aanmelden

 

IPMA C

IPMA D-certificaat aanvragen op basis van je IPMA C theorie certificaat.

Meer informatie over IPMA D-certificaat aanvragen.

Met een IPMA C-theoriecertificaat heb je de mogelijkheid om het IPMA D-certificaat aan te vragen. Je ontvangt dan het internationaal erkende IPMA D-certificaat en wordt ingeschreven in het register van IPMA. Jouw IPMA C-theoriecertificaat blijft gewoon geldig tot de verloopdatum.

De geldigheid van het IPMA D-certificaat is 5 jaar vanaf de ingangsdatum van jouw IPMA C-theoriecertificaat. Aan het einde van deze termijn is het mogelijk te hercertificeren voor IPMA D. Bij een positief resultaat wordt de geldigheid van jouw D-certificaat met vijf jaar verlengd.

Aanvragen kan vanaf het moment van ontvangst van jouw IPMA C-theoriecertificaat tot één maand voordat het C-certificaat verloopt. De kosten voor het aanvragen van het IPMA D-certificaat naast een C-theoriecertificaat bedragen €155,00 (excl. BTW). Stuur een mail naar info@ipmacertificeren.nl. Geef daarbij duidelijk aan:

  1. Jouw voor- en achternaam
  2. Wanneer je jouw IPMA C-theorie hebt behaald
  3. De facturatiegegevens

Fase 2: Assessment

Aan de hand van documentatie toon je jouw ervaring aan die wordt getoetst in het afsluitende interview met twee assessoren. 

Toelatingseisen
Jazeker, bekijk ze hier.

Examen
Assessment + Mondeling

Geldigheid certificaat
5 jaar

Kosten
Bekijk de tarieven

Wanneer
Bekijk de examenkalender

Annuleren en/of omboeken
Klik hier voor de voorwaarden

 

Aanmelden

IPMA C

Documenten IPMA C

Je start met het inleveren van het ervaringsdocument. Hierna kun je in je account gewenste assessement datum selecteren. Zorg ervoor dat je de overige onderdelen 4 weken van voor de assessment datum inlevert. 

Ervaringsdocument  

Managementsamenvatting  

Zelfassessment  

Referentenonderzoek  

Assessmentinterview

Het interview vormt een belangrijk onderdeel van uw beoordeling. Pas na het interview bepalen de assessoren of zij u voordragen voor certificering.
Het assessment is een interview van anderhalf uur met twee assessoren. Jouw competenties worden getoetst aan de hand van de ingeleverde documentatie.

Wij verzoeken u onderstaande documentatie mee te nemen naar het assessment.

Mee te nemen documentatie  

Het meenemen van documentatie is geen verplichting, maar helpt u bij de onderbouwing van uw projectmanagementervaring. Het niet kunnen overhandigen van documentatie leidt niet tot afwijzing. Het ontbreken van enige vorm van onderbouwing van uw ervaring kan wel leiden tot een afwijzing. U kunt de documentatie zowel op papier als digitaal meenemen, als deze maar inzichtelijk is.

Fase 3: Uitslag + Certificaat

Voor het IPMA C-assessment geldt dat je direct na het interview de uitslag ontvangt. Geslaagd? Onze assessoren overhandigen dan het certificaat. Als je het leuk vindt maken wij ook een foto van dit bijzondere moment. Je ontvangt het certificaat ook per e-mail.

Met een IPMA C-certificaat mag je jezelf officieel Certified Project Manager noemen. Het IPMA C-certificaat is vijf jaar geldig en kan daarna, na aantonen van voldoende ervaring, steeds met vijf jaar worden verlengd door jezelf te hercertificeren.

Geslaagde kandidaten worden opgenomen in het internationale IPMA Register. Het register wordt maandelijks ge-update.

Niet geslaagd? Dan kun je opnieuw examen afleggen. Dit kan maximaal twee keer. De kosten zijn gelijk aan het basistarief. Zie hiervoor onze tarievenlijst

Interessante pagina's