Hercertificeren IPMA A, B en C

Hercertificeren - IPMA A, IPMA B (Agile) en IPMA C (Agile)

Hercertificeren is eenvoudiger en goedkoper dan het hele traject opnieuw afleggen. Je hoeft alleen aan te tonen dat je in de afgelopen 5 jaar jouw ervaring op peil hebt gehouden. Je hoeft niet opnieuw een examen of assessment af te leggen.

  • Hercertificeren kan tot zes maanden na het verlopen van jouw certificaat. Schrijf je dus tijdig in!
  • Hercertificeren kan alleen op het IPMA-niveau waar je een certificaat voor hebt.

Fases hercertificeren

Aanmelden hercertificering

Is jouw certificaat verlopen? Of ben je sinds jouw vorige certificering werkzaam geweest als project-, programma en/of portfoliomanager? Dan is dit het moment om je in te schrijven voor hercertificering.

Op IPMA-A en IPMA-B niveau kun je hercertificeren met project,- programma- en portfolio ervaring. Voor IPMA-C is alleen hercertificering op projectmanagement mogelijk.

Kosten
Bekijk de tarieven

Geldigheid certificaat
5 jaar


Aanmelden

 

Hercertificeringseisen

Om in aanmerking te komen voor de hercertificering gelden er enkele eisen. 

IPMA-C  

IPMA-C-Agile  

IPMA-B en IPMA-A  

IPMA-B-Agile  

Fase 1: Invullen hercertificeringsdocument

In dit document lever je jouw werkervaringsmaanden aan, geef je jouw referenten op en geef je jouw projectgerelateerde activiteiten aan. Dit doe je aan de hand van het toelichtingen document. Download hieronder jouw documenten.

Fase 2: Referentenonderzoek

Via jouw account nodig je twee personen uit voor een referentenonderzoek. Vermeld de gegevens van twee personen die op de hoogte zijn van jouw ervaringen op het gebied van projectmanagement. Jouw opdrachtgever – liefst van project één - en jouw huidige leidinggevende. 

Deze referenten worden schriftelijk – via een korte online vragenlijst – gevraagd naar hun ervaringen en hun oordeel over jouw functioneren als projectmanager. Daarnaast kunnen deze referenten hierover telefonisch benaderd worden. Het telefoongesprek neemt meestal zo’n 5 á 10 minuten in beslag.

Fase 3: Uitslag & Certificaat

Nadat je jouw hercertificeringsdocument hebt geüpload en de referenten het referentenonderzoek hebben ingevuld, sturen wij de documenten naar de beoordelaar. Binnen vier weken ontvang je van ons bericht en bij een positief resultaat weer een certificaat voor vijf jaar.

Niet geslaagd? Dan kun je een herexamen afleggen. Hier zijn kosten aan verbonden.

Interessante pagina's