IPMA D Agile

IPMA D Agile Leadership - Certificaat

Het is de certificering voor de beginnende agile professional of de wat meer ervaring projectmedewerker met behoefte aan theoretische onderbouwing. Je bouwt aan theoretische kennis op alle gebieden van het agile werken. Ook leer je kritisch jouw eigen functioneren te beoordelen. Wanneer je slaagt ontvang je het internationaal erkende IPMA-D-Agile certificaat en mag je jezelf Certified Project Management Agile Associate noemen.

Examenduur
3 uur

Wanneer
Bekijk de examenkalender

Vraagtype
Meerkeuze en open

Cesuur
45 van de 90 punten

Toelatingseisen
Geen

Prijs
Bekijk de tarieven

Certificaat
Digitaal

Zelfassessment 
2 weken voor de examendatum

Annuleren en/of omboeken
Klik hier voor de voorwaarden

 

Aanmelden

IPMA D agile

FASES IPMA-D-Agile

Fase 0: Voorbereiding examen

Bereid je optimaal voor op het examen met de oefenopgaven en de Agile eindtermen hieronder. Wij bieden geen opleidingen aan. Opleiden en examineren gebeurt gescheiden om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid volledig te garanderen. Brancheorganisatie IPMA-Nederland biedt een overzicht van opleiders met het IPMA-keurmerk. Bekijk ook de tevredenheid per opleider. 

Bij het examen ontvang je rekenregels zodat je niet alle formules uit je hoofd hoeft te leren. Bij de digitale examens staan deze bij de betreffende vraag. In de Eindtermen ICB4 staat welke stof je moet weten voor het examen.

IPMA Referentie Gids ICB4 in een Agile Omgeving


Bestel en lees meer over de IPMA Referentie Gids ICB4 in een Agile Omgeving voor een optimale voorbereiding op het examen. Of download gratis H1&H2.

  Download H1&2

Fase 1: Zelfassessment

Voor het examen vul je een Zelfassessment in. Hierin scoor je jezelf met een cijfer tussen de één en de tien op de competentie elementen van de ICB4. Het Zelfassessment is een reflectie op jouw functioneren binnen projecten. Het is bedoeld om een beginnend projectmanager bewust met het vak bezig te laten zijn. Er is geen goed of fout en de antwoorden tellen niet mee in de beoordeling. Het Zelfassessment is een internationale verplichting en dient minimaal twee weken voor het examen te worden ingeleverd. Je vult het Zelfassessment in na aanmelding in de portal.

Fase 2: Theorie Examen

Het theorie examen bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen en duurt in totaal drie uur. Het eerste deel bestaat uit 45 meerkeuzevragen met een tijdsindicatie van 60 minuten. Het tweede deel bevat open vragen met een tijdsindicatie van 120 minuten. De open vragen bestaan uit rekenvragen, korte open vragen en korte scenario’s. De open vragen bevatten casussen waarin we toetsen of je de theorie en agile mindset kunt toepassen.

Bij aanvang van het examen krijg je van ons een exemplaar van de IPMA Referentie Gids ICB4 in een Agile Omgeving en de IPMA Agile Leadership eindtermen (hieronder te downloaden). Deze worden na afloop ingeleverd. Niet toegestaan zijn eigen aantekeningen, trainingsmateriaal, jouw eigen Referentie Gids of Agile eindtermen en andere bronnen dan bovenstaande.

  Eindtermen

Fase 3: Uitslag + Certificaat

De Uitslag
Na maximaal vier weken ontvang je de uitslag. Ben je geslaagd? Dan ontvang je direct het certificaat per e-mail. Met het IPMA-D-Agile-certificaat mag je jezelf officieel Certified Project Management Agile Associate noemen. Het IPMA-D-Agile-certificaat is vijf jaar geldig en kan daarna, na aantonen van voldoende ervaring, steeds met vijf jaar worden verlengt. Geslaagde kandidaten worden opgenomen in het Internationale IPMA Register. Het register wordt maandelijks ge-update.

Niet geslaagd? Dan kun je opnieuw examen afleggen. Dit kan maximaal twee keer. De kosten zijn gelijk aan het basistarief. Zie hiervoor onze tarievenlijst

Lidmaatschap IPMA NL
Bij het behalen van jouw IPMA-D-certificaat ontvang je een korting van 40% op één jaar lidmaatschap van de IPMA-Nederland (IPMA-NL) de beroepsvereniging voor projectmanagement. Je ontvangt een kortingscode wanneer je jouw IPMA-certificaat krijgt toegestuurd.

Deze kortingscode is drie maanden geldig, is persoonlijk, niet overdraagbaar en alleen te gebruiken voor het IPMA-NL lidmaatschap. Lees hier meer over de waarde van het IPMA-NL lidmaatschap. 

Interessante pagina's