Waarde IPMA Certificering

Ervaring Kandidaat Royal HaskoningDHV - IPMA C

"Ik wens ieder project goed projectmanagement toe!"

Elke maand zetten wij een IPMA-examenkandidaat in de spotlight, omdat hij of zij een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ditmaal is het Lars Gerding die in augustus 2021 zijn IPMA C succesvol heeft voltooid.

Kandidaat: Lars Gerding

Certificaat: IPMA C


Wie ben je en wat is jouw passie?
Mijn naam is Lars Gerding en ik ben Real Estate consultant en Project Manager bij Royal HaskoningDHV. In opdracht van onze Multinational klanten initieer en realiseer ik projecten in de (her)ontwikkeling van kantooromgevingen en logistieke centra. Het is iedere keer weer een groot plezier om van een idee te komen tot de oplevering van een succesvol project. Daarbij telt voor mij niet alleen het behalen van een geslaagd eindresultaat, maar ook het proces om tot dit eindresultaat te komen. Vastgoedprojecten spreken mij daarbij aan vanwege de tastbaarheid van de projecten, maar ook de zichtbare positieve impact die het kan hebben op de gebruikers, omgeving en maatschappij.

Hoe heb je het certificeringstraject ervaren?
Vanuit Royal HaskoningDHV werd in het verleden ook samen gestudeerd met collega’s onder leiding van een instructeur. Door de Corona restricties was ik helaas gebonden aan een zelfstudie traject. Dit gaf vrijheid om zelf het studietempo te bepalen, maar maakte het traject minder dynamisch door het ontbreken van kennisuitwisseling met medecursisten. De contactmomenten met mijn studiebegeleider op afstand waren daarom extra waardevol.

Wat vond je van het assessment?
Het tot mij nemen van de theorie en mijn uitgevoerde projecten hieraan spiegelen was een leerzame exercitie. Het bood mij een mooie kans om kritisch hierop terug te kijken, referenten om feedback te vragen en verbeterpunten te distilleren. In het gesprek met assessoren Wim en Koen was het een genoegen om mijn project management vaardigheden aan de hand van mijn uitgevoerde projecten toe te lichten. Ondanks hier en daar een kritische vraag was het een plezierig gesprek en mocht ik lovende feedback en mijn IPMA C certificaat in ontvangst nemen.

Wat zou jij graag in de toekomst van projectmanagement willen zien?
Goed projectmanagement levert een grote meerwaarde op voor zowel het eindresultaat van een project als het proces om tot dit eindresultaat te komen. Dit wordt nog niet altijd gezien en erkend bij de totstandkoming en uitvoering van projecten. Met niet geslaagde projecten of gefrustreerde processen tot gevolg. Ik wens ieder project goed projectmanagement toe!

Heb je nog tips voor toekomstige kandidaten?
Wanneer je als Projectmanager aan het werk bent, projecten groot of klein, haal je profijt uit de juiste projectmanagement kennis en vaardigheden. Zowel voor het succesvol realiseren van een project, als voor het kunnen vormgeven van een plezierig en geslaagd proces. Wacht niet met het tot je nemen van deze kennis en vaardigheden, maar neem ze tot je en ga ermee aan de slag!

Ook IPMA C halen?