Waarde IPMA Certificering

Ervaring kandidaat Synthon - IPMA D hercertificeren

Hercertificeren om kennis op peil te houden

Elke maand zetten wij een IPMA-examenkandidaat in de spotlight, omdat hij of zij een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ditmaal is het Maria Baltussen die in 2021 haar hercertificering IPMA D succesvol heeft voltooid. 

Kandidaat: Maria Baltussen

Certificaat: IPMA D


Wie ben je?
Ik ben Maria Baltussen, heb een scheikundige achtergrond. Ik ben werkzaam als senior projectmanager bij Synthon, een farmaceutisch bedrijf in Nijmegen met meerdere vestigingen in vooral Europa en Latijns Amerika. Daar werk ik parallel aan meerdere projecten met als doel de ontwikkeling van nieuwe generieke geneesmiddelen. Dat doe ik samen met teamleden verspreid over de verschillende sites van Synthon. Ik vind het het leuk om contact te hebben met collega’s uit verschillende landen en culturen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten aan het sporten, wandelen of fietsen en lees ik graag.

Waarom ben je de hercertificering voor IPMA D gaan doen?
Om ervoor te zorgen dat ik mijn kennis op peil houd en om mijn certificering te behouden middels een onafhankelijke kwaliteitstoets.

Hoe heb jij je voorbereid op het hercertificering examen?
Ik heb het IPMA D cursus boek gebruikt om mijn kennis weer op te halen, met mijn leidinggevende gesproken en nagedacht welke projecten goed zijn om toe te lichten in de hercertificeringsdocumentatie. Ook heb ik een samenvatting gemaakt van trainingen, presentaties, workshops en projectevaluaties van afgelopen vijf jaar. Daarna heb ik het hercertificerings document ingevuld.

Wat was je grootste uitdaging tijdens het hercertificering traject?
Een samenvatting maken van activiteiten die meetellen voor de hercertificering en een keuze maken welke vijf projecten ik zou uitlichten in het document.

Heb je tips voor toekomstige kandidaten?
Ik zou iedereen aanraden om lid te worden van IPMA en om de hercertificering te doen. Ik was zelf geen lid van IPMA maar dat wil ik nu wel worden om het makkelijker te maken om mijn kennis in de toekomst bij te houden.

Ook hercertificeren voor IPMA D?