Elke maand zetten wij een IPMA-examenkandidaat in de spotlight, omdat hij of zij een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ditmaal is het Michiel Butz die op 12 maart 2021 zijn IPMA C Assessment heeft afgerond met een mooie score van maar liefst 93 procent. Volgens de Assessoren komt het niet vaak voor dat zo’n ‘jonge’ kandidaat zijn IPMA C afrondt met zo’n hoge score. Reden genoeg om Michiel Butz enkele vragen te stellen.
Kandidaat: Michiel Butz
Certificaat: IPMA C
Wie ben je?
Mijn naam is Michiel Butz, 27 jaar en woonachtig in Eindhoven. Ik ben nu zo’n 4 jaar werkzaam als projectmanager. Op dit moment doe ik dat met veel plezier voor VodafoneZiggo. Een heel interessante leeromgeving om projecten te mogen doen, vanwege de dynamiek en de snelheid van de markt.
Waarom ben je IPMA C gaan doen?
Mijn reden om te kiezen voor IPMA C is tweeledig. Enerzijds wilde ik graag actief bezig zijn met projectmanagement en de vaardigheden die hierbij komen kijken. IPMA biedt je die kans, het dwingt je als het ware te reflecteren op je afgeronde projecten. Anderzijds, vond ik het ook een uitdaging om de kennis en competenties die ik heb opgedaan te laten toetsen door een onafhankelijke instelling, een mooie lakmoesproef om te zien wat je waard bent.
Welke projecten heb je meegenomen voor je certificering?
Mijn hoofdproject was een klantverbetering voor de zakelijke markt doormiddel van een automatiseringsslag. Over het algemeen kenmerken de projecten van VodafoneZiggo kenmerken zich door een grote technische component. VodafoneZiggo levert als hoofdproduct connectiviteit (verbinding) en levert daarnaast een groot aantal apparaten en diensten waarmee gebruik kan worden gemaakt van deze verbinding
Wat was je grootste uitdaging tijdens het IPMA C traject?
Persoonlijk vond ik het een uitdaging om alle informatie terug te halen en correct op te schrijven. Als projectmanager zit je midden in een project. IPMA vraagt eigenlijk om een stap terug te doen en van een afstand te kijken naar je project en het gedrag dat je daarin hebt vertoond.
Heb je tips voor toekomstige kandidaten?
Zorg dat je relevante documentatie van je projecten op een overzichtelijke manier bewaard. Zo kun je deze snel terugvinden en dit helpt je om de projecten op een goede manier te beschrijven. Verder vond ik het zelf heel prettig om begeleiding te krijgen bij het schrijven van de documentatie. Iemand die weet waar je op moet letten en met een kritische blik naar je stukken kan kijken, zodat je de kwaliteit ervan kunt verhogen. Dit helpt uiteraard weer om goed voorbereid te zijn tijdens het uiteindelijk afsluitende interview.